torek, 4. oktober 2011

Counter-Strike: Source (CSS)

Vse se je začelo leta 2004 s spodnjim napovednikom.


To je potegnilo za seboj nakup novega računalnika, ki je bil zmožen poganjati Half-Life 2.

Navijalske komponente

In smo igrali. Krneker, mongo,veiztex in kayz1. Štirje cimri iz Veluščkove 1c v Mariboru. Od tod tudi ime "klana" [cimer].

krnekerjeva razlaga


Iiyama 17" flat, Logitech MX510, Sennheiser headset na de_aztec, Maribor, 2005
CSS sprej
Skupnost se je začela najprej oblikovati na Joker forumu, kasneje pa na slocss.com.

Najprej se je igral piratski CSS (EMP0R!O) na WhiteWolf strežniku (WhiteWolf [LANT3] postavljen na Barton 3200+, 1GB rama), ki je bil postavljen v študentskem domu v Mariboru. Kasneje to več ni bilo možno zato je bilo potrebno kupiti Half-Life 2. Naročil sem ga preko spletne trgovine Igabiba. Kupil sem dva izvoda Half-Life 2 in en izvod Half-Life.

One bullet? Ja kaj? Ja sej!

Kasneje so se pridružili še ostali kolegi. Imeli smo tudi CSS strežnik [cimer].si. Na žalost je bil deležen DDOS napada konkurence in ga je bilo potrebno umakniti. Krivci so bili verjetno "klan" L4M3RZ oz. njihov vodja VonKroFF.

VonKroFF
[cimer].si DDOS
Kasneje se je razširil Ventrilo in tam smo začeli preživljati cele dneve. Takrat vodilni in edini CSS klan na sceni je bil #source.si. Bili so celo vodilni na ClanBase. Takrat so igrali: dd, opti, obeah, Morpheus, Malecky, bossek. Kasneje so vladali sE (senseless esports, prej aie.si): casper, GizmO, Jaromir, affe in hanibal.

Tudi sam sem nekaj igral klansko. Najprej #9hp.s! kasneje pa niGh. Na koncu pa -Infected Gaming-.

niGh gaming
Najboljše mi je šlo na začetku, ko smo igrali na cl_interpolate "0". Obstaja celo tema na forumu, ki je namenjena meni. Takrat je bilo zelo popularno skalpiranje.

Trofeja Manti
Leta 2006 sem igral tudi v ALL STAR ekipi.

ALL STAR tekma 2006
Zgornjo sliko je naredil FreestY, ki je bil štiri leta kasneje praktično moj cimer.
Običajen dan takrat najboljše opiše spodnja slikica.

Leksikon
O ja, bili smo hudi G33KI.

1337

Demotov običajno nisem snemal zato se tudi ni nič ohranilo. Ostali so samo trije videoposnetki, ki sem jih združil v kratek filmček (izberite HD kvaliteto).


Tako ali drugače sem igral z vsemi našimi najboljšimi CSS igralci: Jaromir, hanibal, zeus, Raid3n, oldBoy, diXon, heart_maker, HEROOO...

Mozirjan

Na koncu bi omenil še !nsane Evolution, ki so sicer bili 1.6 klan a nič zato. Sestavljali so ga igralci kot so Drug-L0rd, xsonic, Dante, Major, Brother, Haze, obeah, DavorKO, maestro, Gogi, Rey, yun1, Gin0, B1lson, local, Sajko, eewo ipd. Še vedno veljajo za najboljši slovenski Counter-Strike klan.

xsonic, Drug-L0rd, Dante, eewo, brother, Haze
Zabavno se je bilo potopiti v tiste čase in se spominjati zabavnih prigod. Potem pa se je to končalo in bilo je potrebno nadoknaditi zamujeno na fakulteti. Še vedno pa občasno odigram kakšno igro na javnem strežniku. Na koncu pa se je vedno potrebno ozreti nazaj in se spomniti začetkov.

Za konec pa je potrebno dodati še legendarno povezavo PWNED.NL.

ARJAVKO (Insane Knife Killer) in s w 1 z y - Over and Out.